Skip to main content

Oranjedames oefenen vanavond tegen titelhouder

By 27 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In voorbereiding op het EK van volgende maand in Skopje oefenen de Oranjedames vanavond in het kader van de Golden League tegen de titelverdediger: Noorwegen.

Advertentie

Om 18:15 ontmoeten Nederland en het machtige thuisland elkaar in Stavanger. De andere pot op de eerste dag van de Golden League gaat tussen Denemarken en Brazilië. In het weekend oefent de EK-ploeg van Per Johansson ook nog tegen laatstgenoemde landen.

Aanstaande oefenpartner Noorwegen is de houder van de Europese titel. In 2020 waren Stine Oftedal en consorten in de eindstrijd te sterk voor Frankrijk. Ook mag Noorwegen zich wereldkampioen noemen.

Live op Ziggo Sport
Begin oktober kwam Oranje Noorwegen reeds tegen. Ook toen in het kader van de Golden League. Na een zege op Denemarken was het Nederlands team kansloos tegen de Noren: 19-27.

Advertentie

Op Ziggo Sport, de sportzender zendt Nederland – Noorwegen live uit, zal het EK-team zich voor het eerst laten zien. Johansson heeft achttien speelsters voor het eindtoernooi uitgezocht. Tegen Noorwegen, maar ook in Noord-Macedonië zijn onder andere Yara ten Holte, Bo van Wetering, Inger Smits en ook Estavana Polman van de partij.

Zaterdagmiddag tegen Brazilië
Na de openingswedstrijd tegen Noorwegen volgt voor Nederland een rustdag. Op zaterdagmiddag om 14:00 staat de oefenpot met Brazilië, gastdeelnemer aan de Golden League, op de agenda. Een dag later sluit Oranje de oefencampagne af tegen Denemarken dat vanaf 4 november ook mee gaat doen aan het EK.

Luister ook: De Grote EK-gids | Spielmacher | S05A06

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie