Skip to main content

Oranjedames samen na Rio, vuurdoop Thomsen

By 3 oktober 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames komen vandaag voor het eerst sinds de Olympische Spelen samen. Het is tevens de vuurdoop van de nieuwe bondscoach: Helle Thomsen.

Advertentie

De 45-jarige Deense krijgt de schone taak de nationale ploeg klaar te stomen voor het EK, dat eind december gehouden wordt in Zweden. In aanloop naar het kampioenschap speelt Oranje deze week het Holland Handball Tournament in Eindhoven.

Rust
Thomsen, die in het verleden bondscoach was van Zweden, beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Topspeler Nycke Groot en Yvette Broch laten het vierlandentoernooi aan zich voorbijgaan. De spelmaakster en cirkelloper van het Hongaarse Györi kiezen voor een rustperiode.

Donderdagavond 6 oktober oefent Oranje tegen Nederland B. Op vrijdag staat het eerste échte duel, onder leiding van Thomsen en assistent Debbie Klijn, op het programma. Op 7 oktober wacht EK-ganger Servië om 18:30. Op zaterdagmiddag eindigt Nederland (15:30) het toernooi tegen Roemenië.

Groener
Vorige week maakte het NHV bekend Thomsen per direct aan te stellen als bondscoach. Het betekende het einde van een lange periode met Henk Groener als hoofdcoach van de nationale handbaldames. In het eerste nummer van het Handbal Inside Magazine is Groener ruimschoots aan het woord over zijn periode als bondscoach en de grote successen van het afgelopen jaar.

Advertentie