Skip to main content

Oranjedames toch in de race om titel ‘Sportploeg van het Jaar’

By 16 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Het NOC*NSF en de NOS hebben een bijzondere uitzondering gemaakt voor de Oranjedames. De nationale ploeg is door de wereldtitel toch genomineerd om ‘Sportploeg van het Jaar’ te worden.

Advertentie

Dat is zojuist bekendgemaakt in het NOS Sportjournaal op NPO 1. De Oranjedames, die zondagmiddag historie schreven door goud op het WK in Japan te pakken, misten in het lijstje van genomineerde sportploegen.

Het verkiezingsjaar voor het Sportgala liep tot vandaag van 1 januari tot en met 30 november. Het NOC*NSF en de NOS vinden de prestatie van de Oranjedames dusdanig uniek dat de regel is aangepast. De verkiezingsperiode wordt in vervolg verlengd tot en met 16 december van het kalenderjaar.

Door de uitzondering is Nederland toch in de race voor de fraaie titel. Één keer eerder was de nationale ploeg genomineerd. In 2018 ging de prijs aan de Oranjedames voorbij.

De andere genomineerden zijn de baanwielrenners van de teamsprint, de dubbelvier roeimannen, de mannen van Ajax en de oranje voetballeeuwinnen. Op 18 december vindt het Sportgala 2019 plaats in Amsterdam.

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    423370 695256As I web site owner I conceive the content material material here is rattling outstanding , thanks for your efforts. 305490