Skip to main content

Oranjedames treffen Duitsland op EK, Tijsterman tegen titelhouder

By 18 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames spelen op het Europees kampioenschap eind dit jaar in de poule tegen buur Duitsland. De duels van de nationale ploeg zijn in Innsbruck.

Advertentie

Tijdens de loting van het Europees kampioenschap is Nederland in groep F terechtgekomen. Duitsland, met oud-international jasmina Jankovic in de staf, is de grootste tegenstander in de poule.

IJsland en Oekraïne maken de groep van Oranje, ongeslagen de kwalificatiereeks doorgekomen, compleet. De top-2 van ieder van de zes poules gaat door naar de hoofdronde van het EK.

Oostenrijk in groep E
Monique Tijsterman is tijdens de loting aan de titelhouder gekoppeld. Oostenrijk, de oud-trainer van onder andere LIONS en Dalfsen mag zich al enkele weken bondscoach van het gastland noemen, speelt in op eigen bodem tegen Noorwegen. Ook Slovenië en Slowakije zitten in groep E.

Het eindtoernooi vindt naast in het Oostenrijk van Tijsterman plaats in nog eens twee landen: Hongarije en Zwitserland. Van 28 november tot en met 15 december wordt om de Europese titel van de Noren gespeeld.

Zes om zeven
Op het laatste EK moest Nederland genoegen nemen met plaats zes. Groepsgenoot Duitsland, deze zomer ook actief op de Olympische Spelen, eindigde in 2022 als zevende van Europa.

Foto: FotoReza

Advertentie