Skip to main content

Oranjedames U17 zonder verlies naar kwartfinale

Oranjedames U17 zijn op stoom op het EK Beach Handball in Izmir. Met vier groepszeges op zak meldt de nationale jeugdploeg zich in de kwartfinale.

Advertentie

De ploeg van Frank Fokkens rekende vanochtend in Turkije af met concurrent Duitsland: 2-0 (24-14 en 29-28). Vlak voor het einde van de tweede set besliste topschutter Sterre Jansen de slotpartij in de poule met een eenpunter.

Vanmiddag
Op donderdag en vrijdag trok Nederland al drie keer aan het langst eind. Kroatiƫ (2-1), Tsjechiƫ (2-0) en Frankrijk (2-0) gingen tegen Oranje U17 ten onder.

De top-8 komt vanmiddag weer in actie op het zand van Izmir. Naast Jansen heeft ook Yinthe Schaddenhorst het op haar heupen. Het Nederlandse duo staat hoog op de topschutterslijst van het EK en zal in de kwartfinale goed in de gaten gehouden worden.

Senna Jansen
De nationale jongensploeg sloot gisteren EK-dag 2 af met de eerste overwinning. Na shoot-outs wist Nederland Bulgarije te kloppen: 2-1 (22-24, 30-20 en 13-12). Senna Jansen is de productiefste speler aan de zijde van Oranje U17.

Foto: EHF

Advertentie