Skip to main content

Oranjedames voor poort van begeerde Final4 van Champions League

De kwartfinale van de Champions League start dit weekend. Oranjedames staan voor de poort van de begeerde Final4.

Advertentie

Acht landgenoten komen zaterdag in actie. Het Ferencvaros van Angela Malestein begint thuis tegen favoriet Metz Handball. De gasten uit Frankrijk, waar Debbie Bont een aflopende contract heeft, zijn in de midweek landskampioen geworden.

Na zware knieblessure
Om 18:00 in Denemarken: Odense Håndbold – Györ. Bij de thuisploeg staan vijf landgenoten onder contract. Lois Abbingh, Larissa Nusser, Dione Housheer, Kelly Vollebregt en Bo van Wetering ontvangen de Hongaarse club van Yvette Broch.

Na een zware knieblessure is Nusser teruggekeerd in de wedstrijdselectie van de oranje-witten. De 23-jarige spelmaakster heeft zich heel het seizoen nog niet in het kampioenenbal kunnen laten zien.

Advertentie

EHF TV
Naast Team Esbjerg – CSM Bucuresti op zondag ook de confrontatie tussen het CS Rapid Bucuresti van Estavana Polman (foto) en titelhouder Vipers Kristiansand. Ook het vierde heenduel bij de laatste acht van het kampioenenbal is op EHF TV te zien.

In Roemenië is koploper CSM Bucuresti uit zicht voor CS Rapid Bucuresti. Met nog vier speelrondes te gaan is het verschil op de ranglijst tussen de top-2 twaalf punten. Sinds de winter draagt Polman het tenue van de Roemeense runner-up.

Programma kwartfinale Champions League:
Zaterdag 16:00 Ferencvaros – Metz Handball
Zaterdag 18:00 Odense Håndbold – Györ
Zondag 14:00 CS Rapid Bucuresti – Vipers Kristiansand
Zondag 16:00 Team Esbjerg – CSM Bucuresti

In het weekend van 6 en 7 mei zijn de returns. Een maand later treffen de vier beste clubs van Europa elkaar in de Final4.

Foto: FotoReza

Advertentie