Skip to main content

Oranjemannen Baijens, Versteijnen en Stavast zijn belangrijk in Duitsland

Oranjemannen Dani Baijens (foto), Niels Versteijnen en Ivar Stavast zijn afgelopen weekend over de grens in Duitsland belangrijk geweest voor hun club.

Advertentie

Bundesliga-club HSV van Baijens won zaterdagavond in de slotseconde van SC DHfK Leipzig: 35-34. Twee tellen voor het eind scoorde de Deen Jacob Arenth Lassen de winnende. Het zijn pas de eerste twee punten van dit seizoen voor de rood-witten die titelkandidaten SG Flensburg-Handewitt, MT Melsungen en SC Magdeburg al gehad hebben.

Met zes uit zeven was de Rotterdammer belangrijk en solide voor HSV. Ook gaf Baijens drie assists.

Ook vijf assists
Geen overwinning op het hoogste niveau van Duitsland voor TBV Lemgo waar Niels Versteijnen net als in speelronde vier acht keer scoorde. Na een matige eerste helft (20-13) redden de gasten het gisterenmiddag niet op de vloer van Champions League-winnaar SC Magdeburg: 35-28.

Advertentie

Naast acht treffers was Versteijnen ook vijf maal aangever bij TBV Lemgo. De rechteropbouwer is al vroeg in vorm en ligt net als teamgenoot Bobby Schagen tot en met 2026 vast bij de blauw-witten.

Ravensbergen en Ten Velde
Ook gisteren: HSG Wetzlar versus het Frisch Auf Göppingen van Bart Ravensbergen. De doelman van Oranje keepte goed: veertig minuten speeltijd, tien stops, 38 procent. Het leverde de bezoekers niets op, want het werd 29-24 (12-11) voor HSG Wetzlar.

Op het tweede niveau van Duitsland heeft Rutger ten Velde toegeslagen. De hoekspeler moest bij TuS N-Lübbecke twee wedstrijden zijn kans afwachten, maar op bezoek bij het TV 05/07 Hüttenberg van landgenoot Robin Leunissen kreeg hij deze. Met vier uit vijf had Ten Velde een mooi aandeel in de uitoverwinning: 28-33.

Liefst negen keer raak
Afgelopen weekend maakte Ivar Stavast de meeste Nederlandse goals. De Limburger prikte tegen thuisploeg ASV Hamm-Westfalen liefst negen keer raak. Toch bleef het HC Elbflorenz Dresden van Stavast met lege handen achter: 36-30 (17-15).

Foto: FotoReza

Advertentie