Oranjemannen buigen in doelpuntrijke oefenduel ook voor Noren

By 6 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Opnieuw hebben de Oranjemannen een oefenduel in de Golden League in Kopenhagen verloren en ook tegen de Noren kreeg de nationale ploeg de deksel laat op de neus: 38-35.

Pas in de slotfase gaf de formatie van Staffan Olsson, in voorbereiding op het EK dat op 11 januari begint, een voorsprong van een goal uit handen. Na 35-35 scoorde Noorwegen drie keer achter elkaar.

Smits en Kooij
Een achterstand bij rust (20-18), zette Oranje aan het begin van de tweede helft in de Deense hoofdstad om in een voorsprong. Vanuit de linkerhoek maakte Kaj Geenen de 20-21. Daarna stopte invaller onder de Nederlandse lat Arjan Versteijnen (foto) een strafworp.

In de tweede oefenwedstrijd in de Golden League vonden twaalf verschillende Nederlanders het net. Jorn Smits, vooral voor rust, en cirkelspeler Lars Kooij scoorden tegen de Noren ieder zes keer. De mooiste van de middag was een treffer achterlangs van drievoudig doelpuntenmaker Tim Claessens.

Wereldkampioen Denemarken
Morgen aan het eind van de middag om 16:00 sluiten de mannen van Olsson en assistent Wai Wong de oefencampagne af tegen wereldkampioen Denemarken. Er wordt om 16:00 in Odense gespeeld en opnieuw is de partij op kanaal 13 van Ziggo Sport te zien.