Skip to main content

Oranjemannen geven oefenzege uit handen

By 28 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen hebben de oefenzege tijdens het openingsduel van de 4 Nations Cup in Gdansk tegen Japan uit handen gegeven: 30-33 (16-16). 

Advertentie

Na 23-21 voor Nederland kantelde de partij in acht minuten tijd. Bij 24-28 stond Japan aan de goede kant van de score. 

“Er lagen genoeg kansen te winnen. Vooral in de dekking misten we soms wat daadkracht”, legt assistent-bondscoach Edwin Kippers na de tijd uit. “Japan heeft effectief met de zevende veldspeler gespeeld. Maar er zijn genoeg aanknopingspunten. Het is niet makkelijk na één training zo maar nieuwe jongens in te passen.”

Over twee en een halve week staat het Nederlands team in Boedapest tegenover thuisland Hongarije. In Polen moest Oranje het doen zonder Kay Smits die in eigen land uit voorzorg achter is gebleven. “Tegen Japan hebben we Luc Steins aan de kant gehouden”, gaat Kippers verder. “Hij heeft nog wat last van een ribblessure.”

Advertentie

“Andere jongens krijgen de kans. Zo hebben we Tom Jansen voor het eerst in lange tijd weer in actie gezien. Ook Ivar (Stavast, red.) viel goed in. Het is mooi dat de keuze groter wordt”, vervolgt de rechterhand van bondscoach Erlingur Richardsson. Doelmannen Bart Ravensbergen en Dennis Schellekens speelden tegen de Aziatische oefenpartner ieder een half uur.

Morgen oefent de nationale ploeg tegen Tunesië. Op de slotdag van de 4 Nations Cup in Gdansk wacht toernooigenoot Polen. 

Doelpuntenmakers Nederland tegen Japan: Dani Baijens en Ephrahim Jerry 5, Iso Sluijters 4, Sander Visser en Tom Jansen 3, Rutger ten Velde en Bobby Schagen 2, Samir Benghanem, Robin Schoenaker, Ivar Stavast, Florent Bourget, Tommie Falke en Dennis Schellekens 1.

Foto: FotoReza

Advertentie