Skip to main content

Oranjemannen Stavast en Baijens beslissen in zoemer

Oranjemannen Ivar Stavast en Dani Baijens hebben gisteren allebei in de zoemer de partij in het voordeel van hun Duitse club beslist.

Advertentie

Baijens schonk met zijn enige in Leipzig HSV de uitzege. Zo eindigde het Bundesliga-duel met thuisploeg SC DhFK Leipzig niet in 22-22, maar 22-23 in het voordeel van Baijens en consorten.

In het tenue van HC Elbflorenz Dresden was maatje Stavast even beslissend. In de allerlaatste tel van de partij in de tweede Bundesliga haalde de opbouwer van Oranje bij 26-26 nog een laatste keer de trekker over. Met succes.

27-26
Goal nummer vier van Stavast betekende de 27-26 van HC Elbflorenz Dresden tegen HSG Nordhorn-Lingen. Geen remise met de gasten in het rood-wit, maar de volle mep voor de thuisploeg en jubelstemming bij Stavast.

Ook in Duitsland: twee punten voor tweevoudig doelpuntenmaker Kay Smits in dienst van SC Magdeburg (26-31 tegen Frisch Auf Göppingen) en weer een overwinning voor promovendus VfL Gummersbach. De ploeg waar Anel Matemutefendic de assistent is wist gisteren HSG Wetzlar voor te blijven: 29-30.

Tom Jansen
International Tom Jansen was bij zes doelpunten betrokken. De rechteropbouwer van VfL Gummersbach gaf drie assists en vond even vaak het net. Twee minuten voor tijd kwam de gelijkmaker (29-29) van de linkerhand van Jansen.

Foto: FotoReza

Advertentie