Skip to main content

Oranjemannen werken toe naar verrukkelijke oefenstage

By 1 november 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen zijn samen in eigen land om toe te werken naar het EK in Hongarije dat in januari 2022 is. In aanloop naar het kampioenschap speelt Nederland dit weekend een verrukkelijke oefenstage.

Advertentie

Twintig spelers hebben zich gisteravond en vanochtend in Arnhem gemeld voor twee maandagse trainingen. Tommie Falke van Sporting Pelt niet, want hij heeft zich om privéredenen bij de staf afgemeld.

Voor de linkerhoekspeler is geen vervanger opgeroepen. Positiegenoten Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC) en Rutger ten Velde (TuS Ferndorf) zijn wel present. Ook rechteropbouwer van TV Grosswallstadt Tom Jansen mist. Daardoor sluit Ivar Stavast van HC Elbflorenz Dresden aan.

Strijd onder de lat
Door de blessure van Bart Ravensbergen, de goalie van HSG Nordhorn-Lingen kampt met een rugblessure en hoopt in december weer op het parket te verschijnen, zal onder de lat een gezonde concurrentiestrijd losbarsten. Dennis Schellekens (Volendam), Arjan Versteijnen (Achilles Bocholt) en Mark van den Beucken (Kristiansand Topphåndball) zijn de kanshebbers tussen de palen.

Advertentie

Op vrijdag stappen de Oranjemannen na een trainingsweek en persbijeenkomst op het vliegtuig naar Trondheim. In Noorwegen wordt op 6 november tegen het thuisland geoefend. Een dag later wacht zelfs wereldkampioen Denemarken.

Status Oranje groeit
Geen misselijke sparringpartners voor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson. De status van het Nederlands team groeit en de uitnodiging van de Noren bewijst dat. In de EK-kwalificatiepoule hield Oranje Polen en Turkije onder zich en hield het Slovenië in Celje op 27-27.

De oefenmeester uit IJsland, geassisteerd door Edwin Kippers, kan deze week aan de slag met Luc Steins en Kay Smits. De spelers van respectievelijk PSG en SC Magdeburg zijn de uithangborden van Nederland. Waar Steins wekelijks in de Champions League in actie komt wist Smits onlangs in Duitse dienst de wereldbeker te veroveren.

Twee jaar geleden
Op het aanstaande EK moet Oranje langs groepsgenoten Hongarije, Portugal en IJsland om door te gaan. Twee jaar geleden tijdens het debuut op het Europees kampioenschap wist de nationale ploeg Letland te kloppen. Tegen Duitsland en Spanje kwam het Nederlands team nog te kort.

Foto: FotoReza

Advertentie