Skip to main content

Oud-international Klemann aan basis van bekerstunt

By 14 december 2022Beker, Competities, Voorpagina

Zo één keer per seizoen laat Ron Klemann (42) nog in de top van zich horen. De oud-international stond gisteravond aan de basis van een bekerstunt van Bevo 3.

Advertentie

In de halve regiofinale versloeg de hoofdklasser eredivisionist Dynamico. De gasten uit Oss moesten na verlengingen buigen voor Bevo 3: 30-28.

76 interlands
Klemann, in 2014 gestopt bij het vlaggenschip van Bevo, en doelman Sjoerd Kurvers waren de belangrijkste krachten van de outsider. Het is niet de eerste keer dat de voormalig schutter van de hoofdmacht van de Panningers in de bekercompetitie piekt.

Ook enkele jaren geleden plaatste Bevo 3 zich door een uitblinkende Klemann voor de achtste bekerfinale. Daar gingen 76 interlands voor Oranje aan vooraf.

Frank Loeffen
Namens Dynamico maakte Frank Loeffen er gisteravond tegen Bevo 3 tien. Bij de Ossenaren kan de focus op de competitie. Na dertien wedstrijden staat de fusieclub dertiende.

Nog zuidelijker is eerste divisionist V&L door. De koploper op het een na hoogste niveau van het land heeft afgerekend met streekgenoot Sittardia: 20-26. In het Noorden gaan Unitas uit Rolde en eredivisieploeg E&O vanavond strijden om één ticket bij de laatste zestien.

Foto: FotoReza

Advertentie