Skip to main content

Oud-speelsters Dalfsen zetten eredivisie op stelten

By 28 januari 2020Eredivisie, Voorpagina

Ondanks dat Dalfsen niet meer in de eredivisie speelt, is de invloed van de oud-landskampioen op het competitieverloop merkbaar. 

Advertentie

Een jaar geleden werd besloten de stekker uit het topsportproject in Overijssel te halen. Speelster moesten op zoek naar een nieuwe club en de moedervereniging werd veroordeeld tot het maken van een herstart op afdelingsniveau.

In de eerste klasse in het Oosten speelt Dalfsen, dat zesde staat, een bescheiden rol. Speelsters met een verleden in de eredivisie bij de oud-landskampioen zetten de eredivisie op stelten.

Angela Steenbakkers
Met nog één speelronde te gaan staan drie ploegen met hetzelfde puntenaantal bovenaan: HandbaL Venlo, VOC en VZV. Na een foutloze eerste seizoenshelft heeft de Amsterdamse titelhouder, waar oud-talent van Dalfsen Roos Daleman naar is vertrokken, het lastig. De play-offs in de lente kunnen wel eens verrassend uitpakken.

Advertentie

De uitdagers van VOC zijn HandbaL Venlo en VZV. Bij de concurrenten van de formatie uit de hoofdstad zitten een hoop speelsters met een verleden bij Dalfsen. Bij de Limburgse koploper zijn Tessa Hilbrands en Kalia Klomp afgelopen zomer aangesloten. Ook oud-international Angela Steenbakkers en Fenne Rijks van HandbaL Venlo hebben het shirt van Dalfsen gedragen.

’t Veld
Ook bij de derde kampioenskandidaat, VZV, staat er ‘Dalfsen-DNA’ op het parket. De zussen Silvana en Dominique Koppe besloten na het slechte nieuws uit Dalfsen te tekenen in ’t Veld. Voorafgaand aan de slotronde in de eredivisie, waarbij wordt bepaald welke twee ploegen in de eerste ronde van de play-offs vrij zijn, speelt VZV aankomend weekend in Europa.

Andere speelsters met een verleden bij de talentenfabriek uit het Oosten zijn onder meer Roos van Leeuwen (Volendam) en Lisa Oosterwijk (Voorwaarts). Het duo maakt met hun nieuwe club deel uit van de spannende strijd in de middenmoot. Femke Erkens en Lisa Bosch staan met Kwiek uit Raalte op de drempel van promotie naar de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 4 Comments