Skip to main content

Oud-wereldkampioen Zeitz (39) kan het nog op Bundesliga-niveau

By 24 februari 2020Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Onlangs stuntte TVB 1898 Stuttgart met de comeback van oud-wereldkampioen Christian Zeitz (links op de foto) in de Bundesliga. De olympiër bewijst op 39-jarige leeftijd het nog niet verleerd te hebben. 

Advertentie

Door een blessure van international van Duitsland David Schmidt moest TVB 1898 Stuttgart in de winter snel schakelen. De blauwhemden strijden tegen degradatie en kwamen tijdens de zoektocht naar meer munitie uit bij een oude bekende.

Christian Zeitz werd door de oud-ploeg van Bobby Schagen binnen gehengeld. Een rijk verleden bij de nationale ploeg van Duitsland, THW Kiel en Veszprem. Via derde Bundesliga-club SG Nussloch kwam hij, omvangrijker dan in zijn toptijden, weer terecht op het hoogste niveau in Duitsland. Niet zonder succes.

Athene
In 2004 behaalde Zeitz met Duitsland zilver op de Olympische Spelen in Athene. Eerder dat jaar kroonden de Oosterburen, met de slimme linkspoot in de selectie, zich tot Europees kampioen. Drie jaar later mocht Zeitz ook de wereldbeker omhoog houden.

Vijftien
Met Zeitz in de ploeg heeft TVB 1898 Stuttgart zes punten uit vier duels gehaald. Alleen tegen koploper THW Kiel bleven de blauwhemden, ondanks vier doelpunten van de teruggekeerde routinier, kansloos (35-23). Zeitz heeft al vijftien goals gemaakt voor zijn verrassende nieuwe werkgever.

Foto: Jens Körner

Advertentie