Skip to main content

Oudgedienden keren terug bij DSS

By 11 augustus 2017augustus 12th, 2017Eerste Divisie, Voorpagina

DSS uit Heemskerk kan dit seizoen weer beschikken over een aantal oudgedienden. Onder andere voormalig international Marcella Deen zal terugkeren in de hoofdmacht. 

Advertentie

Via VOC kwam de cirkelspeelster terecht in de Duitse topcompetities. Zo was Deen van 2012 tot 2015 actief voor Buxtehuder SV. Naast Deen zullen ook Marijke van der Horst, Britt Visser en Sandra van Dijk weer inzetbaar zijn voor DSS. Daarmee kan kersverse hoofdtrainer Serge Ter Horst, oud-speler van eredivisionist Aristos, beschikken over de nodige ervaring binnen zijn team.

Keepsters
“Onze selectie bestaat uit een mooie mix van jong en oud”, vertelt Ter Horst. “De enige positie die we nog niet volledig bezet hebben is de keeperspositie. Nencie Leijenaar is bijna volledig hersteld van een enkelblessure, dus een extra keepster is geen overbodige luxe. Eerder noodzaak.”

Kwiek
In aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste divisie staan er voor DSS een aantal oefenwedstrijden op het programma. Op 19 augustus nemen de Heemskerkers het op tegen SEW en op 29 augustus volgt een test tegen VIDO. Beide wedstrijden worden gespeeld in Sporthal de Waterakkers.

De eerste competitiewedstrijd op 9 september kan de formatie van Ter Horst de borst nat maken. Een uitwedstrijd tegen het Overijsselse Kwiek staat op het programma. De ploeg uit Raalte degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie.

Advertentie