Skip to main content

Overtuigend optreden Duijndam en Ten Holte vlak voor WK

Tien dagen voor de start van het wereldkampioenschap hebben Oranjedames Rinka Duijndam (foto) en Yara ten Holte in de Champions League hun visitekaartje afgeleverd.

Advertentie

Met SG BBM Bietigheim op bezoek bij Györ viel Duijndam sterk in waardoor de Hongaren alsnog aan het langste eind trokken: 31-29. Halverwege stond het 13-17 voor de Duitsers.

Veertien keer stopte de WK-ganger een bal van SG BBM Bietigheim. Zo kwam Duijndam gisteren tot een stoppercentage van 43 procent.

47 procent
Ook beide punten en een ruime voldoende voor positiecollega Ten Holte. Odense Håndbold kende geen moeite met IK Sävehof en de goalie van Oranje overtuigde: 40-22 (21-11).

Ten Holte kwam tot tien reddingen (47 procent). Landgenoot Housheer scoorde tegen de Zweedse opponent vijf uit vijf terwijl Larissa Nusser er drie maakte. Allen melden zich morgen op Papendal voor de start van de WK-voorbereiding.

Lois Abbingh
Ook Lois Abbingh reist af naar Arnhem. De aanvoerder van het Nederlands team revancheerde zich gisteren met Vipers Kristiansand tegen Rapid Bucuresti. Waar de Roemenen vorige week aan het langste eind trokken, waren Abbingh en co op eigen bodem de betere: 35-30.

De linkeropbouwer was zes keer trefzeker. Estavana Polman, tevens onderdeel van de WK-selectie moest het met twee goals in de Champions League voor Rapid Bucuresti doen. Als aangever was Polman zeven maal belangrijk.

Foto: FotoReza

Advertentie