Skip to main content

Overtuigend optreden Oranje tegen thuisland Denemarken

By 29 september 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De eerste keer dat Oranje zich heeft laten zien in de Golden League heeft een duidelijke oefenzege op thuisland Denemarken opgeleverd: 22-30.

Advertentie

Met een vroege penaltystop zette Yara ten Holte de toon voor de eerste helft. Na 4-8 liep Oranje uit naar 7-15. Dekkend werkte Nederland heel hard en in de omschakeling fungeerden onder meer Bo van Wetering, Inger Smits (foto) en invaller Merel Freriks aan de overkant met succes als eindstation.

Nikita van der Vliet
In de tweede helft (9-18) kwam de oefenzege van de nationale ploeg, in november actief op het EK in Noord-Macedonië, in de Golden League geen moment in gevaar. Op de uitstappositie maakte Nikita van der Vliet een gretige indruk.

Tien minuten voor tijd zorgde Angela Malestein met haar derde verzilverde strafworp voor het eerste gaatje van tien (16-26). De dertigste van Oranje kwam van de hand van invaller op de rechterhoek Kelly Vollebregt. Bondscoach Per Johansson gunde in het slot ook Maxime Struijs, Rinka Duijndam, Tamara Haggerty en Zoë Sprengers speeltijd.

Noorwegen
Op zaterdag vervolgt Nederland het oefentoernooi genaamd de Golden League. Om 13:30 wacht Noorwegen.

Foto: FotoReza

Advertentie