Overtuigende overwinning voor BFC, Quintus en Hellas

By 28 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

BFC, Quintus en Hellas hebben in speelronde elf van de eredivisie weten te overtuigen. Concurrent Houten was in Den Haag op tijd wakker.

Koploper BFC had twintig minuten moeite met Dynamico. Na 10-11 bepaalde Kjeld Dekker met zijn zevende de ruststand op 16-13. De nieuweling in Beek zorgde na rust ook voor de 20-14.

Daarna was het verzet van Dynamico, in de drie speelrondes hiervoor steeds de winnaar, gebroken. De dertigste van BFC (30-21) kwam van de hand van jeugdinternational Lou Peters. Bij 34-22 verliet de formatie van Jo Smeets (foto) het eigen parket.

Na 28-28
Runner-up Houten was zaterdagavond op weg naar een uitnederlaag. EHC stond bij rust (18-17) en daarna voor: 23-20. Tien minuten voor tijd maakte Boy van Eijk namens de bezoekers uit Utrecht weer gelijk (28-28).

Dertig tellen voor het eind kwam Houten twee voor waarna de tijd voor EHC, waar Youri Verschut zeven keer scoorde, op was. Alleen de 32-33 viel nog waarna voor de geel-zwarten in Den Haag het verlossende eindsignaal klonk.

René de Bakker
Wel overtuiging bij provinciegenoten Hellas en Quintus. Waar eerstgenoemd team er bijna vijftig maakte tegen promovendus Vrone/Berdos (46-23), rekende de Heulse formatie op eigen vloer af met PSV: 41-30. Halverwege stond het al 25-15. Peter Lotman van het AD telde tien treffers van rechterhoekspeler René de Bakker.