Palicka bezorgt Zweden bronzen medaille

By 28 januari 2024Voorpagina

Bij 30-28 hadden alle Duitse fans in Keulen nog hoop, maar het brons op het Europees kampioenschap is vanmiddag naar Zweden gegaan. Tijdens de 34-31 zege blonk doelman Andreas Palicka uit.

Voor rust keerde de goalie van Zweden en PSG de helft van de ballen van Duitsland. Na 18-12 halverwege gaf het thuisland niet op.

Even voor tijd was het verschil nog maar twee goals. Toen kwam Palicka weer binnen de lijnen en verrichte nog maar eens twee belangrijke reddingen. In het uur stopte de 37-jarige 44 procent van de schoten van de tegenstander in het wit-zwart.

Namens Zweden, de Europees kampioen geeft vanavond de titel over aan de winnaar van Frankrijk – Denemarken, was spelmaker Felix Claar met acht goals heel belangrijk. Bij Duitsland scoorde de pas 21-jarige linkspoot Renars Uščins even vaak.

De EK-finale is om 17:45 en wordt in Nederland uitgezonden op Ziggo Sport Docu.