Skip to main content

Pas 18-jarige Van Vliet aan WK-groep toegevoegd

De pas 18-jarige Loïs van Vliet is aan de WK-selectie toegevoegd en zal zich aankomend weekend al laten zien in de uitzwaaiduels met Hongarije.

Advertentie

Van Vliet speelt voor landskampioen VOC in de eredivisie. In de lente debuteerde ze tegen Zweden B voor Oranje. Vorige maand liet Van Vliet, van de HandbalAcademie afkomstig, zich in het tenue van het Nederlands team zien in het EK-kwalificatieduel in en tegen Finland.

Met de komst van Van Vliet wordt het vraagteken achter de naam van positiegenoot Zoë Sprengers dikgedrukt. De speelster van Borussia Dortmund heeft zich begin deze week met een knieblessure bij de nationale ploeg gemeld.

Eerder haakte Merel Freriks geblesseerd af. Zij wordt in Frederikshavn door Yvette Broch vervangen. In tegenstelling tot Van Vliet voegt Broch zich pas dinsdag bij de A-ploeg. Dan reist Oranje af naar Denemarken.

Morgenavond en zondagmiddag oefent Nederland in aanloop naar het wereldkampioenschap in eigen land tegen WK-hanger Hongarije. Op donderdag 30 november openen Van Vliet en co het eindtoernooi tegen Argentinië.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie