Skip to main content

Peperdure plaagstoot Hurry-Up tegen LIONS

By 17 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Het al bijna uitgespeelde Hurry-Up heeft vanavond in de BENE-League landskampioen LIONS geklopt (31-28) en dat heeft vervelende gevolgen voor de Limburgers.

Advertentie

Na 18-16 halverwege kwam LIONS in de tweede helft weer op gelijke hoogte met de Zwartemeerders. De zesde van Rob Schmeits, de rechterhoekspeler kwam aan het begin van de wedstrijd nog griezelig in botsing met de muur bij het doel, betekende de 21-21.

Emiel Hoogland
Daarna was Hurry-Up, met een belangrijke Boris Tot onder de lat, weer de bovenliggende partij. Vijfvoudig doelpuntenmaker Sjoerd Boonstra scoorde 27-25 waarna LIONS via Jur Eussen snel reageerde. De spelbepaler van de ploeg in het stijlvolle donkerblauw was in Drenthe goed voor zeven doelpunten.

De pas 19-jarige Emiel Hoogland (foto) zorgde voor de zege voor Hurry-Up. Van de laatste vier van de ploeg van Sven Hemmes maakte de middenopbouwer er drie. Na 28-27 trok de thuisploeg de partij naar zich toe.

Kwartfinale
Door de uitnederlaag moet LIONS Volendam op gelijke hoogte laten komen en komt de Final4 van de BENE-League in gevaar. Over drie dagen gaan beide teams in de kwartfinale van de beker op herhaling. Dan wordt er in Sittard gespeeld.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie