Skip to main content

Play-offs: VZV en SEW delen de punten, overtuigende start VOC

VZV en SEW zijn de play-offs gestart met een punt. De spannende Noord-Hollandse derby eindigde afgelopen weekend in 31-31.

Advertentie

Na 28-24 kwamen de bezoekers uit Nibbixwoud in de staart van het treffen toch weer op gelijke hoogte. De vijfde van Lysanne Huelle betekende de 31-31 waarna teamgenoot Danique Boonkamp zelfs nog voor de uitzege van SEW kon zorgen, maar daar stak VZV-doelvrouw Lisanne Bakker (foto) een stokje voor.

Lang had VZV op eigen vloer in ’t Veld het betere van het spel. Bij 17-12 was het verschil voor rust al eens vijf goals. Lisa Hölscher was met zes doelpunten belangrijk voor de wit-roden. De jeugdinternational scoorde zaterdagavond even vaak als rechteropbouwer van SEW Denise Mol.

Door de remise is SEW, zevende in de reguliere competitie, in kampioenspoule B van de nul af. VZV staat na één duel op drie, omdat de ploeg van scheidend hoofdtrainer Edwin Janssen als nummer drie van de eredivisie met twee bonuspunten aan de play-offs begon. Groepsgenoten Kwiek en HC Groot Venlo treffen elkaar aanstaande woensdagavond in Raalte.

Een overtuigende start in poule A van titelhouder VOC. De groen-zwarten lieten Quintus kansloos: 34-22. Bij 26-16 was het verschil tussen de Amsterdammers en gasten uit Kwintsheul voor het eerst tien doelpunten.

Lees ook: Stet gaat schilderen: “Het was een mooie tijd bij Velo”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie