Skip to main content

Plotseling vertrek Fiege uit Zwitserland

By 28 februari 2017Buitenland, Oranje, Voorpagina

Joop Fiege is ontslagen bij RTV Basel. De Emmenaar tekende drie weken geleden nog een nieuw contract in Zwitserland.

Advertentie

RTV Basel miste net de boot naar de kampioenspoule. Op dit moment speelt de ploeg in de degradatiepoule, waar nog negen wedstrijden te spelen zijn. “Ze hopen op een schokeffect”, legt Fiege ietwat verdwaald uit. “Drie weken geleden heb ik nog een opgewaardeerd contract getekend. Toen was de club tevreden.”

Blessures
In de zomer ging een droom van Fiege in vervulling: clubcoach worden bij een internationale club. “Ik vertelde net tegen mijn vrouw”, begint de bondscoach van Oranje luchtig. “Ik wilde alles een keer meemaken. Dat is nu gebeurt.”

“De spelers waren tevreden. Alleen hebben we veel pech gehad met blessures. Het viel vaak net de verkeerde kant op”, zet Fiege uiteen. Uit de drie wedstrijden in 2017 werd één punt behaald. RTV Basel haalt de voorganger van Fiege terug.

Handbalschool
Wat de oefenmeester nu gaat doen is onbekend. “Zaterdag ga ik weer lekker aan de slag bij de handbalschool in Emmen”, blikt de oud-international vooruit. Een aantal Nederlandse clubs uit de BENE-League is nog op zoek naar een hoofdcoach voor het nieuwe seizoen.

Foto: FotoReza

Advertentie