Skip to main content

Polman en Esbjerg per direct uit elkaar

Estavana Polman mag per direct vertrekken bij haar club Team Esbjerg. Dat maakte de Deense club vandaag bekend.

Advertentie

Het contract van Polman liep oorspronkelijk nog door tot 2023. De Oranje-international mag nu per direct op zoek naar een nieuwe club in Denemarken of daarbuiten. Daarmee komt er een einde aan een huwelijk van negen jaar tussen Polman en Esbjerg.

Niet meer welkom
Al maanden was Polman niet meer welkom bij Team Esbjerg, terwijl haar contract nog een jaar doorliep. “Het is heel simpel. Ik hou van die club, de mensen in de stad, mijn familie is daar dolgelukkig. Ik ga me in juli gewoon weer melden”, vertelde Polman pas geleden nog.

Eind april was Polman in eigen land voor het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Griekenland. Bondscoach Per Johansson liet de spelverdeelster meetrainen, maar maakte tijdens de wedstrijd in Almere geen gebruik van Polman die haar laatste wedstrijd in de winter speelde.

Wereldster
Esbjerg-voorzitter Bjarne Pedersen over de situatie: “Het was een lange en ongemakkelijke tijd voor zowel de club als Estavana. We hebben altijd aan onze contractuele verplichtingen voldaan maar daarbij wel aan het clubbelang, onze visie en de clubcultuur gedacht.”

Polman groeide bij Esbjerg uit tot een wereldster. De Arnhemse won in Denemarken drie keer het landskampioenschap en werd met Oranje in 2019 wereldkampioen. Op het WK werd Polman tot meest waardevolle speelster gekroond.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie