Skip to main content

Polman: “Ik wil superfit zijn op de Spelen”

By 14 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ze heeft op het OKT nog geen minuut gemaakt, maar Estavana Polman is onverminderd blij met plaatsing voor de Olympische Spelen. “Ik ga keihard trainen.”

Advertentie

Polman vertelt aan de NOS dat het ticket voor Parijs door de Oranjedames is gevierd. “Het is iets groots!”, opent de international het gesprek. Ze is nog niet sterk genoeg te spelen.

“Nu is het één doel voor mij. Ik wil superfit zijn op de Spelen. Zo ben ik dit toernooi ook ingegaan. Geen risico nemen en gewoon bij de ploeg zijn”, aldus Polman.

Als vijftiende speler werd de Arnhem aan de nationale ploeg toegevoegd en in Torrevieja houdt Polman de bank warm. “Ik ga keihard trainen. Het moet ook niet teveel in mijn hoofd gaan zitten. Ik ga gewoon trainen en hoop dat ik superfit ben. Dan kan ik mijn kwaliteit op het veld laten zien.”

Bondscoach Per Johansson moet voor de Spelen keuzes gaan maken, want waar de groep op het OKT zestien spelers groot mag zijn, staan in Parijs veertien Oranjedames op het wedstrijdblad. “We moeten all the way gaan”, houdt Polman de spirit hoog. “Voor de medailles!”

Nederland sluit het kwalificatietoernooi in Spanje vanavond af tegen het thuisland. De slotwedstrijd is vanaf 18:00 op Ziggo Sport te zien.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie