Skip to main content

Polman neemt moeilijk besluit: “Dit jaar zal ik nog alles geven”

By 27 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Bevo-spelmaker Dario Polman (31) zal halverwege zijn tweejarige contract stoppen. Dat deelt hij met Frans Jetten van De Limburger.

Advertentie

Afgelopen lente tekende Polman nog voor twee jaar bij in Panningen, maar de middenopbouwer komt terug op dat besluit. “Het is een moeilijke, maar weloverwogen beslissing”, legt hij uit.

“Je komt op een leeftijd dat je, je afvraagt of je nog wel heel zo’n traject aankan”, vervolgt Polman in de Limburgse krant. “Iedere avond trainen en wedstrijden spelen met de vraag of je lichaam het houdt. De power moet bij mij honderd procent zijn en dat wordt steeds lastiger.”

Polman noemt als hoogtepunt in zijn loopbaan de landstitel met Bevo in 2014. “Dat vergeet je nooit meer. Drie keer tegen LIONS in een bomvolle sporthal den iedere keer met een doelpunt verschil.”

“Dit jaar zal ik nog alles geven”, besluit Polman die Bevo in het seizoen 2016/2017 even inruilde voor het Duitse HSG Krefeld. Dit seizoen staan de geel-blauwen na zestien wedstrijden in het rechterrijtje van de BENE-League. “Heb er ook nog heel veel zin in, maar daarna zeg ik met pijn in het hart de topsport vaarwel.”

Foto: FotoReza

Advertentie