Skip to main content

Polman: Richt me op nieuwe seizoen

By 27 december 2016Oranje, Oranje Dames

Estavana Polman heeft aangegeven zich in het nieuwe seizoen weer volledig te richten op haar handbalcarrière. Vanavond werd bekend dat de international zwanger is van haar vriend Rafael van der Vaart. Daarmee komt het aanstaande WK niet in gevaar.

Advertentie

Op de website van haar club Team Esbjerg, de huidige kampioen van Denemarken, zegt ze zich te richten op het begin van het nieuwe seizoen. “We verwachten het kindje aan het eind van het eerste half jaar van 2017. We zijn heel blij dat we een baby krijgen. Zo snel mogelijk na de geboorte richt ik me op het handbal en hoop ik klaar te zijn voor een nieuw seizoen bij Team Esbjerg.”

WK
Daarmee komt het aanstaande WK niet in gevaar voor de topschutter van Oranje. In december 2017 strijdt Nederland in Duitsland om de wereldtitel. Als halve finalist van het afgelopen EK in Zweden ontloopt Oranje een kwalificatiereeks voor het WK. Nederland verloor uiteindelijk de EK-finale van Noorwegen (29-30).

Team Esbjerg’s coach Lars Frederiksen heeft het heugelijke nieuws met gemengde gevoelens ontvangen. “Het ontbreken van Estavana komt op het slechts denkbare moment.” Frederiksen duidt met zijn opmerking op de aanstaande strijd om de Deense titel en het vervolg in de Champions League.

Open armen
De oefenmeester ontvangt Polman in het nieuwe seizoen met open armen. Op het EK in Zweden toonde de 24-jarige opbouwspeelster in grootse vorm te verkeren. In Scandinavië prikte Polman negenendertig keer raak.

Foto: Team Esbjerg

Advertentie