Skip to main content

Polman snakt naar confrontatie met Zweden

By 6 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

113 doelpunten voor, vier punten. Oranje heeft op het WK in Spanje gedaan wat het moest doen en maakt zich op voor het belangrijke slotduel in de poule met Zweden. Estavana Polman (29) kan niet wachten.

Advertentie

Tegen Puerto Rico en Oezbekistan stond Nederland geen moment onder druk. Punten in de tas, op naar Zweden. “Je weet eigenlijk niet waar je staat, maar dat weet Zweden ook niet”, is de conclusie van Polman.

De opbouwer van Team Esbjerg heeft twee WK-partijen langer de tijd gehad om in het gewenste ritme te komen. Echter is op vrijdag en zondag het lichaam van Polman, terug van een knieblessure, niet getest. “Het is nu wel klaar met die ruime overwinningen.”

Nathalie Hagman
Ook de aanstaande opponent kende met Puerto Rico en Oezbekistan geen moeite. Tegen eerstgenoemd land kreeg Zweden slechts tien doelpunten tegen (48-10). Het gevaar bij de Scandinaviërs komt uit de rechterhoek. Nathalie Hagman maakte tegen Puerto Rico negentien (!) uit 21.

Polman snakt naar de confrontatie met Zweden: “Het is meteen een soort kleine finale, want het gaat in de groep om die wedstrijd. Daar heb ik heel veel zin in en de meiden ook.”

Punten mee naar tussenronde
Op doelsaldo staat Oranje boven Zweden. Twee loeibelangrijke punten voor de tussenronde staan morgenavond om 20:30 op het spel, want ook Zweden is net als Nederland door en zo gaan de te winnen punten mee naar de volgende fase van het WK.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie