Skip to main content

Polman terug op niveau? Oranjedame is uitblinkster van troostfinale

Drie maanden voor de start van de Olympische Spelen heeft Oranjedame Estavana Polman (foto) van zich laten horen. In Roemeense dienst werd ze in de troostfinale van het bekertoernooi verkozen tot ‘WOTM’.

Advertentie

De club van Polman Rapid Bucuresti moest het brons aan CS Gloria 2018 laten. In de met 36-39 verloren partij viel de Arnhemse met doelpunten op.

Waar het aandeel van Polman op het OKT van een week geleden zeer beperkt bleef, maakte ze gisteren in het wit-rood van Rapid Bucuresti – de aanstaande club van doelvrouw Rinka Duijndam – wel veel speelminuten. Met succes, want na zeven goals werd Polman tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen als Speelster van de Wedstrijd.

Het bekertoernooi van Roemenië is gisteren door CSM Bucuresti gewonnen. De landskampioen rekende bij de laatste vier af met Rapid Bucuresti en in de bekerfinale werd HC Dunărea Brăila met 27-23 (17-13) geklopt.

In Torrevieja telde de wedstrijdselectie van Nederland zestien speelsters. Bonsdcoahc Per Johansson mag er veertien meenemen naar Parijs.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie