Skip to main content

Polman uit voorzorg naar huis

By 15 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Internationa Estavana Polman (31) ontbreekt vanmiddag in de WK-wedstrijd van de Oranjedames met Montenegro. Door een lichte kuitblessure is ze terug naar huis gegaan.

Advertentie

In de verloren kwartfinale met Noorwegen raakte Polman geblesseerd. Bondscoach Per Johansson heeft voor het slot van het wereldkampioenschap besloten geen vervanger voor de Arnhemse op te roepen.

Thuis voor de buis
“Ik had heel graag bij de ploeg gebleven, maar het is helaas een verstandige keuze om niet meer te spelen”, aldus Polman. “Het seizoen is nog lang. Het is voor mij nu tijd om terug te gaan naar mijn gezin, maar het toernooi is nog niet over. Ik ga de meiden thuis voor de buis aanmoedigen.”

Johansson: “We missen Estavana echt in het team. We vinden het allemaal jammer voor haar dat ze het kampioenschap niet kon afmaken, maar ze is een vechter en zal sterker terugkomen.”

14:30
Om 14:30 opent Nederland vanmiddag in Herning de strijd om plaats vijf van de wereld en daarmee een gunstigere poule-indeling tijdens de OKT. Ook tegenstander Montenegro is al zeker van deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie