Poot, De Bakker en Meijer in dubbele cijfers

By 26 september 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Martijn Poot, René de Bakker en Martijn Meijer hebben afgelopen weekend met gemak het net gevonden. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Poot scoorde in het thuisduel van Hellas tegen Volendam 2 liefst vijftien keer. De linkeropbouwer na de 29-17 overwinning in het AD: “Het ging lekker. Ik kreeg veel vrijheid om uit halen.”

Tien tegen Vrone/Berdos
Ook René de Bakker heeft zich in de dubbele cijfers gewerkt. Quintus bleef gisterenmiddag ongeslagen tegen Vrone/Berdos (25-34) en Lotman telde er tien van de rechterhoekspeler. Bij rust in Noord-Holland was het tegen de promovendus verschil al gemaakt: 14-21.

Net als Quintus heeft ook BFC nog geen fout gemaakt. De Limburgers moesten op bezoek bij WHC/Hercules diep gaan (26-27), maar Martijn Meijer gaf BFC net als vorige week tegen Hellas een duw in de goede richting. Mede door tien doelpunten van de rechteropbouwer werd het in Den Haag 26-30.

De Jager en toch Scholten
PSV heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd met DFS Arnhem: 32-32. Doelman Rijk de Jager was de beste man aan de zijde van de bezoekers uit Eindhoven die DFS Arnhem pas in de zoemer langszij zagen komen. Na overleg tussen de scheidsrechters werd de late gelijkmaker van cirkelloper van de thuisploeg Tom Scholten goedgekeurd.

Door in eigen huis Dynamico te verslaag is Havas van de nul af. Na 15-9 bij rust in Almere werd het 33-22 voor de ploeg in het geel-blauw. De gasten uit Oss blijven net als Vrone/Berdos puntloos en laatste in de eredivisie.