Skip to main content

Poot trekt wit-blauw weer aan

Na één seizoen in België keert Martijn Poot (24) alweer terug bij het Haagse Hellas. Dat meldt Peter Lotman van het AD.

Advertentie

De huidige club van Poot Hubo Handbal slaat met de opvolger van Peter Portengen een andere weg in en dat is reden voor de schutter zijn heil ergens anders te zoeken. De keuze voor zijn voormalige eredivisieclub Hellas, waar Poot destijds in goede harmonie vertrok, was snel gemaakt.

“Hellas is de plek waar ik me thuis heb gevoeld en waar ik altijd met mijn vrienden kon lachen en bovendien goed kon spelen”, aldus de opbouwer tegenover Lotman. Als topscorer van Hellas koos Poot een jaar geleden voor het avontuur over de grens bij Hubo Handbal.

Konitz en Carvalhais
In België heeft Poot het bij de BENE-Leagueclub naar zijn zin gehad: “Een super leuke groep, waar ik veel heb geleerd van vooral Bartek Konitz en Nuno Carvalhais. Ik heb daar veel nieuwe vrienden gemaakt en ik ga die gasten dan ook zeker missen.”

Trainer/coach van Hellas Richard Rijkens is te spreken over de terugkeer van de schutter: “Een aanwinst, die we goed kunnen gebruiken in ons team met jonge spelers die wij aan het ontwikkelen zijn. Zowel aanvallend als verdedigend van grote waarde.”

Stijn Brinks
Eerder koos ook landgenoot Stijn Brinks voor een terugkeer naar eigen land. Hij sluit in de zomer bij Hurry-Up aan.

Foto: FotoReza

Advertentie