Skip to main content

Poot wil zich niet blindstaren op vervelende blessuregolf bij Bevo

Melle van Katwijk is de zoveelste speler van Bevo die plaats heeft genomen in de lappenmand. Het zit de Panningers in de BENE-League niet mee. Houvast: Rechterhoekspeler Niels Poot (26) is de eerste die na een blessure terugkeert. 

Advertentie

De rentree van Poot moet voor hoop in Noord-Limburg zorgen. “Haal drie basisspelers weg bij iedere andere ploeg uit de competitie en ook zij zullen veel problemen hebben”, redeneert Poot. Zo is de lage klassering van de oud-landskampioen in de BENE-League simpel te verklaren: plaats tien. 

Tijdens de competitiestart zat Poot met onder andere Niek Jordens op de tribune. “Aan het eind van de voorbereiding scheurde ik mijn enkelbanden in. Ik heb er negen weken uit gelegen”, legt de rechterhoekspeler uit. “Heel frustrerend als je, je team niet kunt helpen. Dan kun je alleen tactisch wat tips geven. Snel vergezelde ook spelmaker Dario Polman ons op de tribune. Waardeloos.”

Anderhalf uur in de file
Bevo houdt alleen Tachos en Atomix onder zich op de ranglijst. “We hebben een jonge groep en als dan ook nog oudere spelers wegvallen, houd je, je hart wel eens vast. Ik ben dan ook blij dat ik de ploeg weer binnen de lijnen kan helpen. Anderhalve week geleden hebben we tegen KTSV Eupen (35-26 overwinning, red.) laten zien een hoog niveau te kunnen halen.”

Advertentie

Al tien jaar lang woont de Zuid-Hollander in het Zuiden. “Ik ben voor de HandbalAcademie naar Limburg verhuisd. Inmiddels werk ik in Panningen en komt mijn vriendin hier ook vandaan. Niet alleen het handbal houdt me in deze provincie. Soms mis ik de omgeving van Maassluis, maar als ik dan voor een bezoekje aan mijn ouders rond Rotterdam anderhalf uur in de file sta, ga ik ook weer met veel plezier terug naar Panningen.

Arber Qerimi
In de lente hoopt Poot met Bevo weer op oorlogssterkte te zijn. “Toen ik vier seizoenen geleden overkwam van LIONS was ik een van de jongsten. Nu hoor ik bij de oudjes. Dan wil ik de vele jonge gasten bij Bevo ook begeleiden. Neem een talent als Kaj Geenen. Qua karakter hebben wij wel overeenkomsten. Soms kan hij ook emotioneel reageren. Daarin kan ik hem helpen te blijven focussen.”

“Als we gaan spelen zoals we trainen komt het helemaal goed. Dat moeten we gaan inzien”, vervolgt Poot. Aanstaande zaterdagavond gaan de geel-blauwen bij Hubo Handbal op bezoek. Een concurrent in het rechterrijtje. “De heenwedstrijd tegen hen hebben we met maar een klein verschil verloren. Ondanks de kleine kern maken we zeker kans. Al hebben zij met Arber Qerimi een topspeler die het scoreverloop in zijn eentje kan beïnvloeden. Die start bij iedere ploeg in de BENE-League in de basis.”

Top-8
“Een jonge groep heeft hoge pieken en diepe dalen. Ik hoop dat we in de tweede seizoenshelft van de BENE-League steeds vaker die goede vorm kunnen laten zien”, houdt Poot moed. “Ik praat niet graag over het beperken van de schade. Als we de top-8 halen levert dat voordelen in de HandbalNL League op. Ik wil met goede zin vooruitkijken. Zeker nu ik na mijn blessure me steeds lekkerder in het veld voel.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie