Skip to main content

Portengen keert in Raalte terug in eigen land

Oud-assistent van de Oranjedames Peter Portengen (58) wordt de nieuwe hoofdtrainer van eredivisionist Kwiek. In Raalte gaat de Amsterdammer in de zomer het duo Jildou Dijkstra/Edwin Kippers opvolgen.

Advertentie

Portengen gaat na twee seizoenen het Belgische Hubo Handbal verlaten. Met de BENE-Leagueclub haalde de Amsterdammer afgelopen lente de finale om de landstitel van België. Ook heeft hij een verleden bij onder andere E&O, Dalfsen en Volendam.

“We zijn erg blij met de komst van Peter”, laat Kwiek-voorzitter Michel Rabelink aan Handbaloost.nl weten. “Na de nieuwe uitdaging van Edwin Kippers in Saudi-Arabië hebben we tijdelijke keuzes gemaakt. In goed overleg met alle partijen hebben we gezocht naar een structurele oplossing.”

Portengen gaat het trainerschap bij Kwiek combineren met zijn rol als bondscoach van de nationale damesploeg op het zand. De aanstaande hoofdtrainer van Kwiek: “Ik heb er veel zin in om bij Kwiek aan de slag te gaan. Samen gaan we een mooi programma neerzetten zodat de talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Als nummer vijf van de eredivisie hebben de rood-zwarten zich met overtuiging geplaatst voor de play-offs. Kwiek opent de kampioensfase op 20 maart bij HC Groot Venlo. Dat is de club van de dochter van Portengen: Frencis.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie