Skip to main content

Portengen naar Belgische finale, maar moet daardoor EK Beach Handball overslaan

Peter Portengen en Hubo Handbal hebben zich gisteravond ten koste van Visé en Sporting Pelt geplaatst voor de eindstrijd van België. Door het verrassende finaleticket moet de Amsterdammer het EK Beach Handball laten schieten.

Advertentie

Op bezoek bij favoriet Achilles Bocholt scoorde Hubo Handbal een punt (27-27). Zo deed de overwinning van Sporting Pelt op Visé (32-30) er niet meer toe en gaat fusieclub uit Hasselt/Tongeren als nummer twee om de schaal spelen.

Minst aantal bonuspunten
Hubo Handbal startte de kampioensfase in België na een matig seizoen in de BENE-League nog met het minst aantal bonuspunten. “De eerste overwinning op Visé is heel belangrijk gebleken”, vertelt Portengen. “Daarna is het gaan lopen. We zijn als team gaan spelen. Ook nadat Arber Qerimi en Nathan Bolaers wegvielen.”

Op 20 mei openen Achilles Bocholt en Hubo Handbal de strijd om de schaal. Zo kan Portengen, bondscoach van Oranje op het zand, niet mee naar het EK Beach Handball. Tussen 24 en 28 mei speelt het Nederlands team in Portugal om de Europese titel.

Leon Budé
Portengen: “Het valt allemaal net verkeerd. In België zijn we nu een weekend vrij en als de finale begint reist de nationale ploeg naar Nazaré. Assistent Leon Budé zal op het EK mijn rol als bondscoach overnemen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie