Skip to main content

Portengen ontvangt in Hasselt de medekoploper

By 30 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

De beide koplopers van de BENE-League spelen dit weekend tegen elkaar. In Hasselt ontvangt coach Peter Portengen (foto) met Hubo Handbal de kampioen van Nederland: Aalsmeer.

Advertentie

In Belgische dienst heeft Portengen in de eerste vier duels geen punt laten liggen. Net als Aalsmeer heeft Hubo Handbal acht punten en daarmee delen de aanstaande opponenten de koppositie in de BENE-League.

Qerimi en co
Van meedraaien in de top wilde nieuweling Portengen in de voorbereiding niets weten. Hubo Handbal is voortgekomen uit de fusie tussen Tongeren en Initia Hasselt. Met spelers als Arber Qerimi, Arthur Vanhove – beide opgeroepen voor Nederland – België op 13 oktober – en Colin Glesner blijft de Arnhemse coach keer op keer overeind.

In september verloor Hubo Handbal geen duel. Tachos, Bevo, AtomiX en KTSV Eupen werden achtereenvolgens omgetikt. De eerste grote test wacht zaterdagavond wanneer Aalsmeer op bezoek komt in Hasselt.

Advertentie

LIONS en Sporting Pelt
Ook de formatie van Bert Bouwer heeft nog geen misstap begaan. Aalsmeer bleef in de vorige speelronde Hurry-Up voor. Ook hebben de Noord-Hollanders net als Hubo Handbal gewonnen van Bevo, AtomiX en KTSV Eupen.

LIONS en Sporting Pelt zullen met veel interesse naar de clash in België kijken. De achtervolgers hebben slechts één punt minder dan de lijstaanvoerders. Waar LIONS dit weekend KTSV Eupen ontvangt, speelt ook Sporting Pelt in eigen huis. Hurry-Up komt in speelronde vijf op bezoek.

Programma BENE-League:
19:00 Volendam – AtomiX
20:00 LIONS – KTSV Eupen
20:00 Tachos – Achilles Bocholt
20:15 Hubo Handbal – Aalsmeer
20:15 Sporting Pelt – Hurry-Up
20:15 Visé – Bevo

Foto: FotoReza

Advertentie