Skip to main content

Portengen sluit bondscoachschap niet uit

By 27 september 2016Oranje Dames, Voorpagina

Assistent-bondscoach Peter Portengen sluit niet uit dat hij het stokje van Henk Groener over neemt als eindverantwoordelijke bij de Oranjedames. Zondag werd bekend dat Groener per 1 januari 2017 stopt bij de succesvolle nationale ploeg.

Advertentie

“Het seizoen is nog jong en ik ga er nog niet over nadenken wat ik in de toekomst ga doen”, laat Portengen weten aan RTV Oost. “Zoals het er nu naar uitziet ben ik gewoon tot het einde van het jaar bij het Nederlands team en coach van Dalfsen. Ik ben nu gewoon bij Dalfsen en daar concentreer ik me op”.

Andere kant op 
Met de kampioen uit Overijssel kent Portengen een vlekkeloze start. Sercodak/Dalfsen is gedeeld koploper met rivaal Succes Schoonmaak/VOC. In het begin van het jaar nam KIJK TV een kijkje in de talentenfabriek en werd Portengen aan de tand gevoeld over het succesvolle WK in Denemarken.

De Amsterdammer, die als tacticus een flinke vinger in de pap had bij de successen van de Oranjedames, kan de keuze van Groener begrijpen. “Ik kan me ook wel voorstellen dat de speelsters denken dat ze een keer een andere kant op willen met iemand anders”, is Portengen eerlijk tegen de Overijsselse regionale omroep. “Op zich is dat natuurlijk wel jammer, want we hebben een mooie periode gehad”.

Vierde in Rio
Onder Groener en Portengen behaalden Nycke Groot en co zilver op het WK in 2015. Tevens plaatste een Nederlandse handbalploeg voor het eerst in de geschiedenis de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro eindigde Oranje als vierde.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie