Skip to main content

Portugees Ramos daagt landskampioen voor de rechter

By 16 november 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Linkeropbouwer Joao Jacob Ramos (32) heeft landskampioen LIONS voor de rechter gedaagd. Dat meldt De Limburger.

Advertentie

Volgens de Portugees is in de zomer zijn contract op een onwettige manier beëindigd. De jurist van Ramos in de Limburgse krant: “Hij werd in mei van dit jaar verrast door de mededeling van de club dat die niet met hem verder wilde onder dezelfde voorwaarden als afgelopen seizoen.”

De jurist vervolgt: “Hij kon wel blijven, maar alleen op substantieel minder financiële voorwaarden.” De linkeropbouwer raakte in januari geblesseerd aan zijn kruisband en is onlangs weer geopereerd. De verwachting is dat Ramos pas in februari 2024 weer volledig is hersteld.

Overeenkomst voor onbepaalde tijd?
“Je kunt niet zo maar tegen een geblesseerde, arbeidsongeschikte persoon zeggen: je mag niet meer onder dezelfde voorwaarden terugkomen. Joao heeft negen seizoenen voor LIONS gespeeld. Binnen het arbeidsrecht is dit een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd”, besluit het kamp van de Portugees in De Limburger.

Advertentie

In 2014 kwam Ramos over van competitiegenoot Hurry-Up. Vier jaar later werd hij in het tenue van LIONS verkozen tot beste speler van de Nederlandse competitie.

Tien maanden
Evert Hoiting van LIONS: “Wij sluiten met alle spelers elk seizoen contracten af voor tien maanden. Dat zijn contracten op basis van een onkostenvergoeding. Ook bij Joao was dit het geval, maar dat zijn geen arbeidsovereenkomsten waarin allerlei zaken, zoals vakantiegeld en verlofdagen, zijn opgenomen. Daar werken wij niet mee.”

Hij benadrukt dat LIONS graag verder was gegaan met Ramos. “In juni, toen zijn contract was afgelopen en eigenlijk duidelijk was dat hij dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer aan spelen zou toekomen, hebben we hem een rol als assistent-trainer aangeboden. Daar hoorde dan wel een lagere onkostenvergoeding bij. Dat aanbod heeft Joao niet geaccepteerd.”

Ramos en de Stichting Tophandbal Zuid-Limburg, waar de hoofdmacht van LIONS onder valt, stonden vandaag voor de kantonrechter in Roermond.

Foto: FotoReza

Advertentie