Skip to main content

Positieve coronatest voor Smits

By 4 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Jorn Smits (30) ontbreekt vanavond in het oefenduel van Oranje tegen Frankrijk, omdat de linkeropbouwer van het Deense Lemvig-Thyborøn Håndbold positief op het coronavirus heeft getest.

Advertentie

Op het trainingskamp in Le Mans hebben alle spelers en stafleden gisteren een PCR-test gedaan. Naast Smits, die twee weken geleden voor het eerst besmet was met het virus, zijn ook drie stafleden positief getest.

Dat zijn assistent-bondscoach Wai Wong, fysiotherapeut Robert Baardse en teammanager Maike Willems. Het drietal vertoont geen symptomen. Met oog op het WK, dat voor Nederland op 13 januari start, worden er geen risico’s genomen en de nodige maatregelen getroffen.

Strenge regels
De IHF handhaaft tijdens het aanstaande wereldkampioenschap strenge regels. Tijdens het eindtoernooi worden alle deelnemers in totaal drie keer getest. Bij een positieve coronatest volgt een verplichte quarantaineperiode van vijf dagen.

De pandemie ontsierde het EK van de Oranjemannen van een jaar geleden. Door een uitbraak van het virus ontbraken veel internationals tijdens de belangrijke hoofdfase van het Europees kampioenschap in Hongarije. In Boedapest eindigde Nederland toch op een knappe plaats tien.

Livestream
Frankrijk – Nederland begint vanavond om 20:45 en is live te zien. Klik hier voor de livestream.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie