Precies half jaar na laatste nederlaag zet BFC ook Tachos opzij

Precies een half jaar na de eerste, laatste en enige competitienederlaag heeft BFC vanavond ook eerste achtervolger Tachos opzij gezet. Door de duidelijke 34-25 koersen de Limburgers af op de eredivisietitel.

Tot 10-9 konden de bezoekers uit Waalwijk, voor de topper op zeven punten van BFC, mee in Beek. Daarna liep de thuisploeg uit naar 12-9.

Op 9 september 2023 ging BFC voor het laatst onderuit. In Gelderland werd van DFS Arnhem verloren waarna het team van Richard Curfs achttien keer won en alleen een punt aan WHC/Hercules afstond.

Jordi Govaarts
Overwinning negentien kreeg nog voor rust vorm. Doelman Jordi Govaarts (foto) hield Tachos in het tweede kwartier op slechts drie goals. Halverwege stond het 18-12 voor BFC.

Na veertig minuten zorgde Jordi Cremers voor het verschil van tien (25-15) tussen de nummers één en twee van de eredivisie. Samen met routiniers Jeroen Croonen en Martijn Meijer maakte de scorende cirkelspeler met Tachos op bezoek heel weinig fouten.