Skip to main content

Prestatiedrang bij halve finalist Achilles Bocholt prikkelt Jerry

Als titelhouder, nummer één en topfavoriet begint Achilles Bocholt zaterdagavond aan de Final4 van de BENE-League. Odirin Jerry (22) is trots onderdeel van de Belgische veelvraat te zijn. “Ik moet meer initiatief tonen.”

Advertentie

Eerst gaat Achilles Bocholt zaterdag op bezoek in De Bloemhof en een dag later komt Aalsmeer naar België. “We hebben er vooral heel veel zin in”, weet Jerry over de halve finale. “Of er veel vertrouwen bij Bocholt is? Bij alle finalisten spelen spelers met veel kwaliteit.”

Sinds dit seizoen staat Jerry bij Achilles Bocholt onder contract. Na een jaar zonder club koos de oud-speler van het Duitse HBW Balingen-Weilstetten voor de gigant uit de BENE-League. “Ik heb langer dan een jaar niet gespeeld en dat ook gemerkt. Het is een uitdaging op mijn oude niveau te komen. Een proces dat nog steeds bezig is.”

Blessure van positiegenoot De Beule
“Ik heb gemerkt dat het tijd heeft gekost mijn acties en vertrouwen terug te vinden”, vervolgt de linkeropbouwer. “De coach van Achilles Bocholt, Luc Boiten is een heel aardige man, heeft me ook de tijd gegeven. Ik ben langzaam gebracht. Sinds de blessure van Jeroen de Beule wordt er meer naar me gekeken.”

Advertentie

De ijverige routinier uit België zal door een zware knieblessure tijdens de Final4 en de rest van het seizoen ontbreken. “Mijn rol is groter geworden. Ik moet meer initiatief tonen. Dat is zowel leuk als een grote uitdaging.”

Onverminderd hard werken
In beide competitieduels met aanstaande tegenstander Aalsmeer trok Achilles Bocholt, waar ook Oranjeheer Tim Claessens speelt, aan het langste eind. 27-28 in België en in de return over de grens werd het 27-25. “Aalsmeer zal alles uit de kast trekken ons te verslaan. Ze staan er altijd als het moet. Het team heeft laten zien het gemis van Samir Benghanem te kunnen opvangen.”

Vanuit woonplaats Eindhoven stapt Jerry vier avonden in de midweek in de auto naar België. “Het is bijzonder leuk deel uit te maken van zo’n sterke ploeg”, vertelt hij. “Mannen als Serge Spooren en Wout Winters hebben met Bocholt alles gewonnen wat er te winnen valt. Dat stralen ze ook uit op de training. Die werken onverminderd hard en als jonge jongen kun je dan niet achterblijven. Het helpt me aan mezelf te werken.”

Hoge verwachtingen
Als Achilles Bocholt erin slaagt Aalsmeer uit te schakelen spelen de donkerblauw-zwarten op 6 of 7 april de finale van de BENE-League in eigen huis. “Of het seizoen mislukt is wanneer we deze titel niet binnenhalen? Al jaren zijn de verwachtingen rond de club hoog en vorig jaar is de triple gehaald. We willen de BENE-League heel graag winnen, maar zijn ook nog in de race om de landstitel van België.”

Foto: FotoReza

Advertentie