Skip to main content

Promotiekandidaten eerste divisie botsen meteen

By 4 januari 2019Eerste Divisie, Voorpagina

Het vuurwerkrook is net opgetrokken en in de eerste divisie voor mannen staat al een kraker op het programma. Aan het begin van het kalenderjaar botsen promotiekandidaten Olympia’89/DOS’80 en WHC-Hercules in Oss. 

Advertentie

Olympia’89/DOS’80 is een steeds bekendere naam in de top van de eerste divisie. Vorig seizoen plaatste de formatie uit Noord-Brabant zich voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. Pas in het slottweeluik met eredivisionist Aristos trok Olympia’89/DOS’80 aan het kortste eind en vervloog de eredivisiedroom.

Na vijftien duels bezet Olympia’89/DOS’80 de derde plaats in de eerste divisie. Het gat met koploper WHC-Hercules is slechts twee punten. Aalsmeer 3 heeft een beter doelsaldo dan de Ossenaren en staat op plaats twee.

Top-5 eerste divisie:
1. WHC-Hercules 15-25
2. Aalsmeer 3 15-23 (+59)
3. Olympia’89/DOS’80 15-23 (+47)
4. Havas 15-21
5. DIOS 15-15

Advertentie

Lijstaanvoerder WHC-Hercules is een smakelijke verrassing in de eerste divisie. Sinds de zomer formeren WHC en Hercules – dat in 2017 nog in de eredivisie speelde, maar twee keer achter elkaar degradeerde – een aantal prestatieteams. Zo zijn A-junioren van beide clubs uit Den Haag gezamenlijk actief in de jeugddivisie.

Knappe zeges
Slechts twee keer in de eerste seizoenshelft moest WHC-Hercules buigen. Op bezoek bij het geroutineerde Aalsmeer 3 en Havas ging de nieuwe fusieploeg uit Zuid-Holland ten onder. Daartegenover staan knappe zeges op onder meer ARBO Rotterdam, DIOS en Sittardia.

Vuurpijl
Zaterdagavond treffen de promotiekandidaten elkaar in Oss. Het heenduel in Den Haag eindigde in een gelijkspel (33-33). De winnaar van de kraker schiet als een vuurpijl het nieuwe jaar in.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie