Promovendus VZV start met nipte overwinning

De dames van Maedilon/VZV hebben het eerste duel in de eredivisie weten te winnen. In Venlo werd de thuisclub nipt verslagen: 25-26.

Vlak na rust nam de promovendus uit ’t Veld, dat een aantal jaar geleden nog in de tweede divisie actief was, afstand van Cabooter Group/HandbaL Venlo. Via 9-10 liep het uit naar 11-17. Topscorer Lindsay Perre leek de formatie van Betty Plasmeyer met acht treffers een solide overwinning te bezorgen.

Slotfase
In de slotfase sloop HandbaL Venlo terug in de wedstrijd. Met een halve minuut te spelen keek de Limburgse deelnemer van de kampioenspoule van vorig jaar nog maar tegen één doelpunt achterstand aan (24-25). Echter was het Lisanne Kolken die de thuisploeg in rouw dompelde.