Skip to main content

PSG en Steins als groepshoofd naar kwartfinale

PSG slaat de play-offs over en gaat als groepshoofd naar de kwartfinale van de Champions League. In het laatste pouleduel rekenden Steins en co gisteravond af met concurrent Veszprem: 37-35.

Advertentie

Bij rust stond PSG nog vijf goals achter (19-24). Beide ploegen stonden bij 28-28, en nog 16 minuten te gaan, weer gelijk. In de slotminuut besliste Elohim Prandi met zijn zevende de partij in het voordeel van het Franse thuisteam.

Ook Smits
Steins scoorde met de Hongaren op bezoek één maal. Door de thuiszege is PSG op 24 punten in groep A gekomen en daardoor kan de ploeg uit Parijs niet meer worden ingehaald. Als groepshoofd gaat de medekoploper in de Franse eredivisie, Montpellier heeft evenveel punten als PSG, door naar de laatste acht.

Het SC Magdeburg van Kay Smits kan vanavond (20:45) in eigen huis de tweede plaats in de poule van PSG en nummer drie Veszprem veilig stellen. Dan moet in Duitsland van Dinamo Bucuresti gewonnen worden. Dan slaat ook SC Magdeburg de tussenfase over.

Petar Nenadic
Kanshebber PSG maakte gisteravond na de thuisoverwinning de komst van Petar Nenadic. De 36-jarige Serviër komt transfervrij over en moet het gat van de geblesseerde Nikola Karabatic opvullen. Een week geleden stond Nenadic nog bij Veszprem onder contract.

Foto: FotoReza

Advertentie