Skip to main content

PSG en Steins rollen Kielce na rust op

Het PSG van Oranjeheer Luc Steins heeft gisteravond Kielce met overtuiging verslagen. Het belangrijke Champions League-duel in Parijs eindigde in 35-26.

Advertentie

De eerste helft was nog spannend. Na 15-14 maakte de thuisploeg, waar doelman Andreas Palicka negentien stops (43 procent) maakte, korte metten met de Polen.

Voorafgaand aan PSG – Kielce hadden beide poulegenoten evenveel punten. Na gisteravond is plaats drie in groep A voor de donkerblauw-roden. PSG staat op vijftien punten uit twaalf wedstrijden en Kielce volgt op dertien.

Steins scoorde vier keer tegen de gasten die in de lente van 2023 nog ver wilden gaan om de Limburger naar Polen te halen. Ook bediende de middenopbouwer van Oranje m cirkelspeler Kamil Syprzak, samen met landgenoot aan de overkant Szymon Sicko topschutter met zeven goals, een aantal maal.

Met nog twee speelrondes in de groepsfase van de Champions League te gaan maakt PSG nog kans op een plekje in de top-2 van groep A en daarmee directe plaatsing voor de kwartfinale. THW Kiel (achttien punten) een Aalborg Håndbold (zestien) staan boven Steins en co.

De 21-jarige Matthias Rex René Dorgelo bleef gisteravond tijdens Veszprem – GOG (34-31) een uur op de bank. De Deense goalie met Nederlandse ouders meldt zich volgende maand op Papendal bij de Oranjemannen.

Foto: FotoReza

Advertentie