Skip to main content

PSG klopt runner-up Aalborg Håndbold in Denemarken

Door een zoete uitzege in Denemarken is PSG weer helemaal terug in groep A van de Champions League. In de staart van de uitwedstrijd sloeg de kampioen van Frankrijk toe op de vloer van nummer twee in de poule Aalborg Håndbold: 30-32 (15-15).

Advertentie

Na 27-24 kantelde PSG de wedstrijd. Met drie van zijn uiteindelijk zes doelpunten was spelmaker Luc Steins (foto) in de slotfase bepalend voor de gasten uit Parijs.

Half oktober
Niklas Landin leek Aalborg Håndbold na vijftig minuten spelen de zege in Europa te schenken. De van THW Kiel overgekomen goalie kwam toen tot dertien belangrijke stops (37 procent). De Deen laat zich volgende maand net als bijvoorbeeld Steins zien op het EK in Duitsland.

De laatste voltreffer van PSG was alweer van half oktober. Ook toen moest Aalborg Håndbold eraan geloven. In de Franse hoofdstad werd het 33-30 voor het team van de Limburgse middenopbouwer. Daarna verloor PSG drie van vier groepswedstrijden waaronder twee keer van groepshoofd THW Kiel.

Plaats vier
Steins en co zijn op elf punten gekomen en bezetten plaats vier. Runner-up Aalborg Håndbold blijft op twaalf uit tien steken. Nummer één THW Kiel heeft vijftien punten.

Foto: FotoReza

Advertentie