Skip to main content

PSV blijft eredivisionist, BFC zakt af

Het is na gisteravond uitgemaakte zaak: PSV blijft eredivisionist terwijl hekkensluiter BFC afzakt naar de eerste divisie.

Advertentie

Beide teams wisten ook in de slotronde van de play-downs niet te winnen. Zo blijkt het ene bonuspunt waar PSV in de degradatiepoule mee startte doorslaggevend.

De Eindhovenaren verloren in speelronde zes met 22-37 van DSVD. Bij de bezoekers uit Deurningen stonden Jan Majoor en Helma Oude Voshaar voor het laatst voor de groep. Laatstgenoemde gaat vanaf de zomer bij De Tukkers aan de slag terwijl ook dochter Dagmar een transfer gaat maken.

Hekkensluiter BFC was gelijktijdig niet opgewassen tegen uiteindelijke groepswinnaar VZV: 24-33. Na de competitiezege op PSV had de formatie van scheidend hoofdtrainer Harold Nusser, hij stapt over naar streekgenoot V&L, even hoop op handhaving. Zeven dagen later zegevierde PSV in de return en droeg zo de laatste plaats weer over.

In Noord-Brabant wordt gezocht naar een opvolger voor Björn Willunat. Hij stopt waardoor een ander in het nieuwe eredivisieseizoen PSV coacht. Degradant BFC heeft al een deal met Irina Pusic.

Eindstand degradatiepoule:
1. VZV 6-13
2. DSVD 6-12
3. PSV 6-3
4. BFC 6-2

Foto: FotoReza

Advertentie