Skip to main content

Publiek verkiest Snelder, Groot en Groener tot beste van de wereld!

Het publiek van de website Handball Planet heeft cirkelspeelster Danick Snelder, spelmaakster Nycke Groot en bondscoach Henk Groener tijdens de jaarlijkse internationale handbalverkiezingen verkozen tot de beste van de wereld. Henk Groener en Nycke Groot verzamelde beide zelfs meer dan 50% van de publieksstemmen in hun eigen categorie en staken dus met kop en schouders boven de andere genomineerden uit. Hieronder de eindstand van de publieksstemming.

Advertentie

nieuw

Het is echter nog even afwachten of zij de titel werkelijk op hun erelijst mogen bijschrijven. Om officieel ‘world female handball player’ of ‘world handball coach’ te worden heeft het drietal ook de steun van een groep journalisten nodig. De uitkomst van hun stemming is nog niet bekend.

In totaal waren er vier Nederlanders genomineerd. Alleen Estavana Polman won de publieksstemming op haar eigen positie niet. Zij werd tweede achter de Roemeense linker opbouwster Cristina Neagu. Wanneer Handball Planet de officiële winnaars bekendmaakt is niet bekend.

Foto’s: IHFAdvertentie

Join the discussion 41 Comments