Skip to main content

Quintus biedt ‘kampioen’ Hurry-Up knap tegenstand

Verliezen en toch tevreden zijn. Dat gold voor coach René Zwinkels van de handballers van Koornneef/Quintus na de 23-25 nederlaag tegen Hurry-Up. De Westlanders speelden een sterke partij tegen de kampioen van de eredivisie, maar kwamen in de slotfase net wat raffinement tekort.

Advertentie

In de kampioenspoule met de vier beste ploegen uit de eredivisie en de topteams uit de Bene-League gelden andere wetten. De inzet is de landstitel én een plek bij de eerste zes teams die volgend seizoen recht geeft op deelname aan die prestigieuze Nederlands/Belgische competitie. Quintus is er alles aan gelegen die begeerde zesde plaats te bemachtigen. Dat zal nog een hele toer worden, maar zó spelend als tegen Hurry-Up liggen er zeker kansen.

De Heulse ploeg speelde binnen de mogelijkheden een voortreffelijke wedstrijd. De instelling was perfect, de verdediging uitmuntend, keeper Sven Hemmes in glanzende vorm. Toch lukte het niet om het sterke Hurry-Up te kloppen. Dat zat hem vooral in de aanvallende kwaliteiten van de thuisclub. In tegenstelling tot de Drentse formatie heeft Quintus net te weinig stootkracht om op beslissende momenten met schoten uit de tweede lijn de vijandelijke defensie te kunnen bestoken. Hurry-Up heeft met het supertrio uit Litouwen daarentegen een ervaren en geslepen schuttersformatie.

Coach Zwinkels had gekozen voor een variant op de 3:2:1 verdediging. Die werkte voortreffelijk, waarbij vooral het sterke optreden van Mitchell Verbraeken opviel. Hij was alom aanwezig en geen tegenstander ontsnapte aan zijn stevige ‘klem’. ,,Het was zwaar deze vorm van verdedigen, maar het ging goed. Ik voelde me wel in mijn element. Lekker bikkelen,” aldus Verbraeken die zichtbaar aan kracht heeft gewonnen.

Advertentie

De opening van Quintus was al veelbelovend. 3-0, 4-1 en 6-3 binnen elf minuten. Vooral Niels van Lier was in die fase met drie kanonskogels de belangrijkste schutter. Daarna haperde de productie en omdat de sterk spelende Tommie Falke wél bleef scoren, draaide Hurry-Up vrij eenvoudig de stand om naar 7-10. Ondanks een fraaie break van Alex Koop en een beheerst lobje van Lex Dofferhoff was het bij de rust toch 12-15 voor de gasten.

De Westlanders kwamen de kleedkamer uit met het idee dat er wel iets te halen viel. De uitblinkende doelman Sven Hemmes na afloop: ,,Ik was er van overtuigd dat we Hurry-Up konden pakken. Daarom was het jammer, dat we in de slotfase de ballen er niet in schoten en fouten maakten. Er had beslist meer ingezeten.”

Toch keek de thuisclub de tweede helft steeds tegen een achterstand aan van drie, vier doelpunten. Telkens als de razendsnelle Alex Koop op schitterende wijze uit de break of de rechterhoek raak schoot, had Hurry-Up via de nauwelijks af te stoppen Cibulskis het antwoord klaar. Aanwinst Mark Broers, die een sterke partij speelde, zorgde met een serie passeerbewegingen voor drie doelpunten op rij. Het was niet genoeg, want bij 23-25 miste Quintus drie opgelegde kansen en leed twee keer balverlies.

Coach Zwinkels: ,,Dan is het voor Hurry-Up met al zijn ervaring een koud kunstje om de wedstrijd uit te spelen. Een puntje zat er wel in, maar ondanks het verlies ben ik toch tevreden.”

Doelpunten Quintus: Alex Koop (6), Mark Broers (4), Lex Dofferhoff (4), Niels van Lier (3), Collin de Vette (3), Ard Vollebregt, Chris de Bakker en Bob Kouwenhoven.

Bij Hurry-Up waren de sterk spelende Tommie Falke (7) en Bart Mik (6) de beste schutters.

Scheidsrechters (****) : De arbiters Laurens van Kessel en Jos Markus floten een prima wedstrijd. Ze lieten het spel lekker lopen, maar zaten er bovenop als het nodig was. De voordeel regel werd een aantal malen perfect toegepast. Een evenwichtig en rustig koppel dat dit soort wedstrijden probleemloos tot een goed einde brengt.

Door: Peter Lotman
AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Paul Vis, Handbalfoto.nl

Advertentie

Join the discussion 11 Comments