Skip to main content

Quintus blijft druk: Blom komt

Na de transfer van Troy Oranje van Hellas naar Quintus en de aanstelling van Geert Hinskens als trainer/coach blijft Heulse formatie druk. Timo Blom (20) komt over van DIOS uit Den Hoorn. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Met DIOS kwam Blom, een linkeropbouwer, de afgelopen seizoenen uit in de eerste divisie. Hij is afkomstig uit Naaldwijk en heeft in het verleden al bij Quintus gespeeld.

Blom over de transfer: “Ik wilde hogerop en mezelf verder ontwikkelen. Vorig jaar was er al een gesprek geweest, maar toen wilde ik om verschillende redenen toch nog een jaar bij DIOS blijven. Dit seizoen heb ik al een paar maanden bij Quintus meegetraind op maandag. Dat is heel goed bevallen.”

No-lookpassjes
Bij DIOS was Blom een van de bepalende spelers. Hij zorgde met veel doelpunten vanuit de tweede lijn en de break voor een hoog schotpercentage. Ook blonk de rechtspoot herhaaldelijk uit vanwege zijn inzicht met no-lookpassjes naar de cirkelloper.

Jack van Lier
Coach Jack van Lier kan de robuuste opbouwer goed gebruiken in zijn team: “In de tweede lijn kan hij op meerdere plaatsen spelen. Hij heeft een goed schot en kan ploeggenoten vrijspelen. Ook in de snelle tegenaanval is hij gevaarlijk. We kunnen veel plezier aan hem beleven.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie